“Het leukste aan Urban vind ik de community

Tim Desmet (29) uit het Belgische Leffinge is sinds de zomer van 2022 wereldkampioen in de discipline Highjump On Platform. Hoe heeft hij dit bereikt, welke andere disciplines beoefent hij, en welke ambities heeft hij nog?

Wanneer zat je voor het eerst op een eenwieler?
Toen ik nog heel jong was, ik denk 8 jaar, heb ik leren eenwieleren bij een jeugdcircus. Daarna heb ik er jarenlang niet veel mee gedaan. Toen ik een jaar of 14 was, zag ik met mijn beste maat een YouTube filmpje van gasten die tricks en hoogspringen deden op een eenwieler. Dat vond ik supertof. Mijn maat kon toen nog niet eenwieleren, maar hij wilde dat wel doen. Toen zijn we samen fanatiek gaan oefenen.

Waardoor kreeg je het idee om hogerop te komen in de eenwielersport?
Mijn maat en ik waren elkaar aan het pushen om telkens hoger te springen of moeilijkere tricks te landen. Toen ik 15 was deed ik mee aan…

Lees het hele interview