Trainingsmiddag NKE op 6 april

Net als vorige jaren kun je je weer goed voorbereiden op het
Nederlands Kampioenschap Eenwieleren op een trainingsmiddag. Samen met de beste Nederlandse eenwieleraars kun je oefenen op het starten, op de langzaamrace, de slalomwedstrijd en de race met éénbeen. De trainingsmiddag is op zaterdag 6 april op het Fanny Blankers Koen Sportpark in Almere.
Meedoen is gratis. Als je wilt komen, dan graag even aanmelden via
dit formulier.

Bij het starten werken we met de officiele startpiepjes zoals ze op het NKE worden gebruikt, bij het langzaam rijden oefen je op de echte wedstrijdbanen voor en het IUF-slalomparcours wordt op de centimeter nauwkeurig uitgezet en gebruiken we precies de goede pylonnen. Er worden ook warming-up-spelletjes en diverse inleidende oefeningen gedaan (zoals zigzagrijden). En er zijn hockeysticks aanwezig om eventueel wat hockey uit te proberen, al is dit geen onderdeel dat bij het NK Eenwieleren aan bod komt.

Deze middag staat open voor iedereen, of je nu wel of niet aan het NK Eenwieleren meedoet. Het is zeer geschikt voor rijders die nog nooit aan een wedstrijd hebben meegedaan, maar ook meer ervaren rijders kunnen altijd nog wat leren. Er is deskundige leiding aanwezig die je tips zal geven, en natuurlijk kun je al je vragen stellen.
Vergeet behalve je eenwieler ook je bescherming niet (handschoenen, kniebeschermers en dichte schoenen).

De training wordt georganiseerd door Stichting Eenwieleren Nederland en de Almeerse eenwielervereniging De Kameleon Express, en wordt gehouden in de openlucht, op het geasfalteerde binnenterrein van een skeelerbaan.
Het adres is Fanny Blankers-Koen Sportpark, Competitieweg 5 in Almere (andere locatie dan vorig jaar!). Vanaf station Almere Buiten is het 10 à 15 minuten met de bus (lijn M2), of 3 km eenwieleren. Als je met de auto komt: op deze locatie is het parkeren gratis.

Klik hier om je aan te melden.