Corona-challenge: alleen samen komen we in Brussel

Een virtuele eenwieler-estafette van de mannen tegen de vrouwen: wie zijn er het eerst?
De challenge is afgesloten. Zie de update onderaan.

Door het wegvallen van het NKE en Unicon heb je misschien wat minder motivatie om te gaan eenwieleren. Ook je jeugdcircus of eenwielerclub is waarschijnlijk dicht.
Maar hé: buiten eenwieleren, of ergens binnen in je eentje, mag nog wel!

Wij bieden een alternatief: een virtuele estafette van Amsterdam naar Brussel, dus de hoofdsteden van de twee landen waar we ons op richten. Met “virtueel” bedoelen we: iedereen rijdt op eigen gelegenheid en in zijn eigen omgeving. De afstanden tellen we bij elkaar op alsof jullie na elkaar een stukje van Amsterdam naar Brussel rijden.
De afstand is 222 km volgens Google Maps (over fietspaden). Zoals je op het plaatje ziet hebben we een speciaal tweebaans snelfietspad laten aanleggen.
De start is op zaterdag 9 mei om 10 uur, dus het moment waarop het NK Eenwieleren zou zijn geopend. De totale afstanden (apart voor mannen en vrouwen) houden we bij op deze pagina van onze website stichtingeenwieleren.nl, met de namen van de deelnemers (maar niet de afstand per persoon). Elke meter telt, en je kunt elke dag opnieuw meedoen! Er zijn geen prijzen te winnen. 🙁

Hoe kun je meedoen? Stuur een mailtje naar info@stichtingeenwieleren.nl waarin je het volgende zet:
1. Je naam (Als je je naam niet op de website wilt, zet dat er dan even bij, dan word je vermeld als “Anoniem”)
2. Of je man of vrouw bent
3. De afstand die je op die dag ge-eenwielerd hebt (andere dag? vermeld dan ook de datum)
4. Hoe je je afstand gemeten of geschat hebt.
Meer details zijn niet nodig, maar wel leuk voor ons om te lezen.

Laatste update 21-5-2020: We zijn er allemaal! Zowel het mannen- als het vrouwenteam hebben de 222 km naar Brussel-Centrum afgelegd (en meer).
Challenge dus volbracht! Dank aan alle rijders m/v!
We willen binnenkort een nieuwe Corona-challenge starten, maar deze moet eerst nog even technisch voorbereid worden. Je leest het vanzelf in Eenwielernieuws en/of op deze website.