EenwielerFestival 3 november

Op zaterdag 3 november organiseert Stichting Eenwieleren Nederland een groot Eenwielerfestival in Klundert (Noord-Brabant). Het belooft een superleuke dag te worden! Klik hier om je in te schrijven.
Het festival vindt plaats in een enorme sporthal, dus we hebben geen last van regen, wind of kou. De sporthal wordt in meerdere velden verdeeld, zodat er steeds meerdere activiteiten tegelijk bezig zijn. Als je alles leuk vindt, wordt het nog moeilijk kiezen…

veld 1 veld 2 veld 3
09:30 Ontvangst en inrijden
10:00 Opening en gezamenlijke openingsactiviteit
10:15 Hockey technieken Flatland Eenwielergames
11:00 Pauze en wisselen
11:15 Hockey speltactiek Trial Opstapmanieren, 1-been, wheelwalk
12:00 Lunchpauze met ruil- en verkoopmarkt, mogelijk om vrij te oefenen
13:00 IUF niveautests levels 1 t/m 6 Hoog- en verspringen Basketbal-technieken en balvaardigheid
13:45 Pauze en wisselen
14:00 Slalom en Langzaam: techniekoefeningen Figuren rijden, hoge eenwielers, etc. Basketbal speltactiek
14:45 Pauze en wisselen
15:00 Wedstrijd hockey Voorronde hoog- en verspringen Wedstrijd basketbal
15:30 Pauze en wisselen
15:45 Groepsspellen zoals Quiz, Records (molentje, wheelwalk, 1
been, langzaam, korte sprint), Finales hoog- en verspringen
16:45 Prijsuitreiking en Afsluiting
17:30 Gezamenlijke maaltijd

Er zijn allerlei workshops waar je veel van kunt leren. Alle workshops in het programma zijn geschikt voor beginners én gevorderden.
Heb je bijvoorbeeld nooit eenwielerhockey of basketbal gedaan of gezien, maar lijkt het je leuk? Ga dan vooral naar die workshops.
Maar er zijn ook workshops met algemene techniektips (leer rijden met één been, of krijg expert-tips over de slalom), en fun workshops zoals spelletjes op de eenwieler en figuren rijden.
En wat dacht je van trials of springen op je eenwieler? Ook dat kan je leren.
Aan het eind van de dag is er een workshop met iedereen tegelijk, waar we onder andere het grootste molentje van Nederland en België willen gaan maken.
En wil je een officieel eenwielerdiploma halen (of zelfs meerdere)? Zelfs dat kan!. De eisen waar je aan moet voldoen, kun je downloaden door hier te klikken. 

Alle workshopleiders zijn toppers op hun eigen gebied!
Flatland en Trials: Roos Seegers en Stan Verhoeven. Zij zijn beiden lid van team Unicycle Forever. Roos heeft tot aan wereldkampioenschappen in de finale gestaan.
Hoog- en verspringen: Lisanne Boer. Zij is wereldkampioen in maar liefst drie springdisciplines (en ook nog in het verwante Speed Trials).
Opstapmanieren, eenbeen, wiellopen, langzaam en slalom: Gert-Jan De Vleeschouwer en Hannelore Klasberg. Zij hebben beiden hun sporen in deze disciplines ruimschoots verdiend. Gert-Jan is zelfs wereldrecordhouder op de slalom.
Basketbal: Ralf van de Rhee. Hij heeft tientallen jaren ervaring als basketbaltrainer (zonder eenwielers), en is de leider van het eenwielerbasketbalteam van Circus Op De Utrechtse Heuvelrug.
Hockey: Sander Glazenburg, Rebecca Halbach en Cato Frederiks. Zij maken alledrie deel uit van het Nederlandse Eenwielerhockeyteam.
Eenwielerdiploma’s: Klaas Bil, Mirjam Staal en Mascha Wouters. Zij hebben alledrie ervaring met de tests volgens de IUF-richtlijnen. Klaas is officieel door de IUF gecertificeerd om deze “examens” (tot en met niveau 6) af te nemen.
De overige workshops, die wat minder technisch gericht zijn en wat meer op de pure fun, worden natuurlijk ook door ervaren mensen geleid.

Circus-Expert, die al jaren de eenwielerwinkel op het NK Eenwieleren verzorgt, zal ook op het Eenwielerfestival een winkelstand inrichten.
Heb je een interesse in een nieuwe eenwieler of iets anders, stuur dan alvast een berichtje naar info@circus-expert.nl. Dan ben je er zeker van dat Circus-Expert het bij zich heeft.
Let op: in de zaal mag je niet met metalen pedalen rijden. Schroef dus even plastic of rubber pedalen op je eenwieler voor je komt. Heb je die niet? Circus-Expert heeft ze te koop voor lage prijzen, in allerlei kleuren. En het monteren doet hij ter plekke voor je!

Zoals je weet zijn er altijd risico’s verbonden aan het eenwieleren. We adviseren om goede bescherming te gebruiken zoals handschoenen, kniebeschermers en dichte schoenen met ingestopte veters. Bij sommige workshops adviseren we nog wat extra’s:
bij flatland, trials en hoog- en verspringen: helm;
bij flatland en trials bovendien: scheenbeschermers;
bij rijden op hoge eenwielers: helm en polsbeschermers.
Let op: bij hockey zijn polsbeschermers juist onhandig, omdat je de stick dan lastig kunt vasthouden.

Tussen de middag is er een uur lunchpauze. Je kunt natuurlijk zelf je lunch meenemen.
Maar in de kantine kan je ook allerlei drankjes, vele soorten broodjes en warme of koude snacks kopen. De meeste prijzen liggen rond de €2,00 à €2,50.
Tijdens de lunchpauze is de zaal beschikbaar om vrij te oefenen.
We zijn erg voor een lange levensduur van spullen. Daarom organiseren we tijdens de lunchpauze een ruil- en verkoopmarkt waar je van je overbodige spullen afkomt of juist iets nieuws/tweedehands op de kop kan tikken.
En waarschijnlijk komt er ook een “eenwielerbioscoop” met indrukwekkende of mooie eenwielerfilm(pje)s.

Op de dag zelf zijn mooie T-shirts van het Eenwielerfestival te koop voor € 10, in verschillende kinder- en volwassen maten. Je kunt ze niet van tevoren bestellen, dus op is op.

De kosten voor deelname zijn € 10, daarvoor kun je de hele dag aan alle activiteiten meedoen. Je moet dan wel vooraf inschrijven en je betaling moet 1 november binnen zijn. Ter plekke betalen kan ook, maar kost € 5 extra.
Toegang voor begeleiders zoals ouders, broers/zussen enzovoort, is gratis. Zij hoeven zich niet op te geven.

Klik hier om je in te schrijven. Graag voor elke deelnemer het formulier apart invullen.
De online aanmelding blijft tot het laatst open.

Betaling voor deelname en eventuele maaltijd(en) moet uiterlijk 1 november binnen zijn op het rekeningnummer dat je toegemaild krijgt na aanmelding. Anders betaal je € 5 extra tijdens het evenement zelf.
Je kunt ook zonder aanmelding aan het festival meedoen, maar dan betaal je ook een meerprijs.

Het Eenwielerfestival is met name gericht op Nederlandse en Belgische eenwieleraars.

Graag tot ziens op 3 november!