Aanmelding NK Eenwieleren 2024 geopend

De aanmeldperiode is inmiddels afgesloten.

De aanmelding voor het Nederlands Kampioenschap Eenwieleren is geopend. Het NKE vindt plaats op zaterdag 1 juni. De locatie is net als bij de vorige NKE’s het Cor Vlemmix Circuit in Breda.

Ook dit jaar zijn er weer wedstrijden in de vaste disciplines: 100 meter, 800 meter, 50 meter eenbeen, 10 meter langzaam, IUF slalom, 5 km standaard en 10 km unlimited. Dit jaar is ook verspringen weer onderdeel van het NKE programma.

Per leeftijdsgroep zijn medailles voor de plaatsen 1, 2 en 3 in elke discipline. De titel Nederlands Kampioen wordt zoals altijd toegekend in drie aparte groepen: junioren (t/m 10 jaar), vrouwen (11+) en mannen (11+). Voor deze titel tellen al je behaalde resultaten mee. Alleen Nederlanders en inwoners van Nederland komen voor deze titel in aanmerking.

Je hoeft geen top-eenwieleraar te zijn om deel te nemen. Als je 100 meter rechtuit kunt rijden, ben je van harte welkom als deelnemer. De ervaring leert dat je dan ook een prachtige dag hebt.

Een mooi Nederlands Kampioenschap Eenwieleren kan niet zonder vrijwilligers. Bijvoorbeeld voor bij de meldtafel, in het team dat de tijdwaarneming doet, of bij het klaarmaken van de wedstrijdlocaties. Kom je naar het NKE en wil je een handje helpen? Heel graag! Je kunt je hier aanmelden als vrijwilliger en je voorkeuren voor taken en/of tijden aangeven. Je kunt je ook via het aanmeldformulier voor deelnemers opgeven, als bijvoorbeeld je zoon of dochter meedoet. Er zijn duidelijke omschrijvingen van alle vrijwilligerstaken. Het is daarom niet nodig dat je eerder al als vrijwilliger hebt geholpen bij een NKE.

Deelname aan het NKE 2024 kost €20 bij aanmelding en betaling op uiterlijk 13 april, ongeacht aan hoeveel wedstrijden je meedoet.

Ook dit jaar heeft Mathilde Klasberg weer een mooi NKE T-shirt ontworpen. Het kost €15 per stuk. Je kunt het tegelijk met je aanmelding bestellen.

Trainingsmiddag

Op zaterdag 13 april organiseren we opnieuw een trainingsmiddag op het Cor Vlemmix Circuit in Breda. Op deze dag zal er volop mogelijkheid zijn om te oefenen op de verschillende disciplines die aangeboden worden op het NKE.

De trainingsmiddag zal begeleid worden door zeer ervaren rijders uit Nederland en België die graag hun kennis en tips delen met jongere en oudere eenwieleraars. Niet te missen dus!

Start 13:00 u, einde 16:30 u.
Terrein is open vanaf 12:00 u.

Deelname is gratis.

Eenwielerfestival 2023

Op zaterdag 7 oktober organiseerden we weer ons jaarlijkse Eenwielerfestival. Een superleuke dag vol workshops, spelletjes en plezier op de eenwieler in sporthal De Niervaert in Klundert.

We hebben vooraf een mooi programma samengesteld. Sommige workshops van eerdere jaren waren er weer, zoals Eenwielergames, Flatland, Trials en Eenwielerdiploma’s. Maar we boden ook veel nieuwe workshops aan.

Meer informatie vind je hier.